Thursday, September 16, 2010

Štrůdl recept

Těsto na jablečný závin si samozřejmě můžeme koupit, jestliže si ho ale chce někdo udělat doma sám, není to žádný problém.

Ingredience těsto:

250g hladké mouky, 150g Hery, 1 vajíčko, 1 lžička octa, 2 lžíce mléka, prášek do pečiva, troška soli. Všechno smícháme dohromady a uhněteme těsto. Výsledná hmota by měla vystačit na tři díly, které rozválíme na tenkou vrstvu.

Štrůdl recept:

ingerdience: 3/4 kila jablek, cukr, strouhanka ze třech rohlíků, skořice

Nakrájíme nebo nastrouháme jablka. Rozehřejeme pánev bez tuku, musí být úplně suchá, na té potom opražíme strouhanku s cukrem a skořicí. Musíte dávat velký pozor aby se nezačala připalovat. Potom do těsta naklademe jablka, ne až po okraj, aby se dal štrůdl uzavřít. Na jablka potom nasipeme opraženou strouhanku s cukrem a skořicí a štrůdl opatrně uzavřeme. Štrůdl potom pomažeme vajíčkem aby se nerozlepoval, tedy hlavně na místech spojů. Potom pečeme v troubě až bude štrůdl mít tu správnou barvu. Doufám že Vám bude tento štrůdl recept chutnat.

No comments:

Post a Comment